یکی از رایج ترین ایراداتی که کولرهای گازی در فصل زمستان با آن مواجه می شوند سرازیر شدن آب از پنل داخلی آن یا همان آبریزی کولر گازی می باشد. هنگامی که این ایراد و مشکل خودش را نشان میدهد، قابلیت سود بردن از این دستگاه از میان می رود و همچنین خسارات خیلی بالایی را برای منزل پدید می آورد که از جمله آن ها میتوان به گچ دیوار، خراب شدن کاغذ دیواری و خراب شدن فرش اشاره کرد. برای اینکه قادر باشید این مشکل را برطرف کنید حتما باید با نمایندگی های مجاز و یا تعمیرکارانی که در این زمینه آشنایی دارند تماس بگیرید. اما نکته ی مهمی که در این مسئله وجود دارد این است که شما نسبت به دلیل هایی که باعث ایجاد این مشکل می شوند آگاهی پیدا کنید.
گازهایی که در کولر گازی نقش به وجود آوردن سرما را دارند در شروع به حالت گاز می باشند می باشند هنگامی که کولر گازی شروع به کار کردن میکند این گاز وارد لوله های اواپراتور می شود و از حالت گاز به مایع تبدیل(تغییر فاز می دهد) می شود که این تغییر باعث سر و خنک شدن لوله های شبکه اواپراتورمی شود به گونه ای که تا دمای صفر درجه هم میرسد . از طرف دیگر دمای اتاق گرم و تقریبا 25 تا 30 درجه می باشد فین ها یا کویل ها رطوبت هوا را از محیط جمع کرده و به صورت آب از خود بیرون می آورد و با توجه به نحوه تنظیمات آن میتوانید این کار را به حداقل یا حداکثر برساند
سیستم کولر گازی برای دفع آب محیط یا همان رطوبت هوا به این شکل عمل میکند که همه ی رطوبت جمع شده روی فینهای خنک که به مایع تبدیلشده این داخل یک ناودانی ریخته شده و از راه لوله درین(تخلیه) به بیرون منتقل میشود
اما گاهی این اب به علت یکی از دلیل های زیر از مسیر اصلی خروجی خود بیرون میرود و از پنل سرریز می کند که به اصطلاح بیان میشود کولر گازی دچار ابریزی شده است.
خروجی سینی تخلیه آب که از آن به عنوان ناودانی کولر نیز یاد می کنند به صورت دقیق همان جایی است که آب حاصل از رطوبت کولر گازی در آن جمع شده و سپس به کمک لوله هایی به سمت بیرون هدایت می شود. دلیل های بالایی وجود دارد که باعث بسته شدن این این خروجی می شود که از جمله آن میتوان به گرد و خاک حاوی لجن و پرزهای فرش اشاره کرد. هنگامی که این مسیر مسدود می شود آب از مسیر خود بیرون آمده و در پایان آبریزی کولر گازی را پدید می آورد.
یکی دیگر از دلیل هایی که باعث می شود کولرگازی شما دچار آبریزی شود شکستن سینی یا همان قاب ناودانی آب می باشد. در حقیقت این مشکل زمانی به وجود می آید که آب به صورت قطره ای از جلو کولر سرازیر می شود و شکستگی سینی کولر را فراهم می آورد. از دیگر دلیل هایی که باعث بروز این مشکل می شود میتوان به عدم نصب درست پنل یا بالانس نبودن فن بلور داخلی اشاره کرد که پس از گذشت مدتی لرزش پنل داخلی را به همراه دارد که عدم توجه به آن سبب شکستگی می شود.
یکی از راه های تشخیص شکستگی سینی ناودانی این است که یک ترک خیلی ریز بالای قابی که فن بلور در آن قرار دارد ایجادشده و بعد از مدتی به دلیل اینکه آب از آن ترک خارج میشود و این آب اکثرا کثیف است این ترک سیاه شده و به صورت کامل قابل دیدن میشود و مانند بک خط سیاه روی قاب سفید پنل خودنمایی.
یکی از دلیل هایی که باعث سرریز شدن آب از کولر گازی می شود در عدم قرار گرفتن لوله درین در مکان مناسب خود می باشد در چنین شرایطی باید اقدام به گشودن و تعمیر کولر گازی بپردازید. در این قسمت در نظر داریم تا به معرفی معمول ترین دلیلی که سبب بروز این مشکل می شود بپردازیم:
اینکه چه میزان گاز در کولرگازی شما قرار دارد تاثیر بسیار بالایی در سیکل سرمایشی آن دارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان این دو مسئله رابطه مستقیمی را با یکدیگر به وجود آورده اند از همین رو چنان چه که گاز موجود در آن از استاندارد لازم کمتر باشد قادر است بر روی کل عملکرد سیستم تاثیر بگذارد و آن را مختل کند و باعث یخ زدن کمپرسور و در نتیجه خاموش شدن کولرگازی شما شود.
یکی از مهمترین و شایع ترین دلیل هایی که باعث آبریزی کولر گازی می شود عایق نبودن لوله های مخصوص آن به ویژه در نواحی لوله های زیر یونیت داخلی می باشد که میتواند ریزش آب را به دنبال داشته باشد. در حقیقت لوله های کولر گازی بسیار خنک هستند و در صورتی نتوان آن را با عایق پوشاند رطوبت هوا را به خود جذب می کند و این مسئله به صورت ریزش آب به شکل قطره قطره در داخل منزل نمود پیدا می کند.